logo
Barents Restaurant & Bar
Barentszstraat 171 Amsterdam NL 1013NW
+31 020 235 1105
info@barentszrestaurantbar.com

Hours

Wed – Sat:  4pm – 12am

Sunday: 1pm – 10pm

Mon & Tues:  Closed

Search
 

Over Ons

Vol trots stellen wij jullie voor aan Barentsz. Een plek waar samenkomen, lekker eten & drinken en gezelligheid centraal staan.

Bij Barentsz vinden wij het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt. Met de warmte van ons team, onze kennis en onze liefde voor horeca zorgen wij voor een ontspannen avond.

Wij hebben zowel een restaurant als een bar ruimte waar je kunt genieten van kleine mediterraans geïnspireerde gerechten die perfect zijn om te delen. Daarnaast hebben wij een mooie selectie wijnen en een lekkere cocktailkaart.

Wees welkom!

File_000

Esther

Hoi, ik ben Esther, chefkok. Ik werk al meer dan 25 jaar als kok in verschillende restaurants in Amsterdam. Als kleine Esther stond ik al in de keuken met potjes en pannetjes te rommelen en was ik al veel bezig met eten. 

Mijn eerste keukenbaantje was in het restaurant van de moeder van een vriend. Het voormalige restaurant Grietmanshande op Bickerseiland. Een klassiek Belgisch restaurant, gerund door vrouwen. Ik genoot van de onderlinge sfeer en al snel merkte ik hoe leuk ik het vond om gasten blij te maken met mijn kookkunsten. Dus ben ik mij verder gaan ontwikkelen in het vak door in veel restaurants te werken met diverse chefs.

De laatste 10 jaar heb ik me voornamelijk bezig gehouden met de opstartfase van startende restaurants. Dat is voor mij een uitdagend en creatief proces omdat alles vanaf nul wordt bedacht en uitgevoerd.

Barentsz is mijn eerste eigen bedrijf waarin ik mijn eigen koers kan uitzetten. Een droom die uitkomt!

Ik heb een voorkeur voor de mediterraanse keuken. Eenvoudige en pure gerechten met verse ingrediënten, liefst in het seizoen.

Niet te vettig en met een verfijnde smaak, eten waar je je goed bij voelt en waarbij het voelt alsof je op vakantie bent.

Samen met Alex (en ons team) kook ik traditionele gerechten waar we onze eigen draai en smaak aan hebben gegeven.

Hopelijk gaan we jou er ook mee verwennen!

2bed16a9-69e3-4397-b681-35765cc67355

Alex

Hoi, ik ben Alex en heel blij om samen met Janelle en Esther onze eigen zaak te beginnen. 

 

 

Na mijn studie rechten heb ik gekozen om datgene te doen waar mijn hart ligt: koken. 

 

Sinsdien heb ik met veel liefde in de Amsterdamse horeca gewerkt, van afwasser tot chef, van klassiek frans tot de moderne Nederlandse keuken. 

 

Puur, zonder opsmuk maar met kwaliteit en uitgebalanceerde smaken is het eten wat mij het meest aanspreekt.

 

Een paar jaar geleden ben ik Esther tegengekomen in de keuken en die samenwerking beviel zo goed dat we zijn gaan nadenken over onze eigen zaak.

 

 

Toen mijn nicht Janelle vertelde dat zij aan het nadenken was over haar eigen horeca zaak was het beeld compleet en zijn we gedrieën op zoek gegaan naar onze perfecte plek.

8bd28bd6-bf4b-4ed5-8294-8944127d3a5e

Janelle

Hoi, ik ben Janelle!

 

Geboren en opgegroeid in Vancouver en elke zomer in ons huisje aan Wijk aan Zee met mijn Nederlandse ouders.

Ik ben opgegroeid tussen chefs, goed eten en coole restaurants in de zaken van mijn ouders in Vancouver. 

Ik ben op mijn 18de begonnen in de horeca als serveerster en barkeeper en toen ik 22 was verhuisd naar de Kaaimaneilanden waar ik 6 jaar lang op het strand heb gewerkt voordat ik mijn eigen zaak ben begonnen in Yoga en Wellness. 

10 jaar later, ben ik naar Nederland gekomen en heb contact gemaakt met mijn neefje Alex en Esther. Ik wist meteen dat wij de drie Musketiers zouden zijn met superveel potentie. 

Nu 2 jaar later, hebben we onze droomplek gevonden in de Barentszstraat.

Ik ga mijn zakelijke en sociale media achtergrond gebruiken, Esther en Alex hun magie in de keuken en ik kan niet wachten voor iedereen om te komen proeven. 

 

O ja, ik ben de meid die aan de voorkant staat.

WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner